ZF 24

CE a aprobat preluarea ICI de catre Akzo Nobel

14.12.2007, 12:39 19

Comisia Europeana a aprobat preluarea companiei britanice ICI de catre grupul olandez Akzo Nobel, pentru 11 miliarde de euro, permitand astfel crearea celui mai mare producator de vopsele la nivel mondial, a anuntat astazi institutia.

Akzo a acceptat, in schimbul aprobarii, sa renunte la unele operatiuni din Marea Britanie, Irlanda si Belgia, ca si la participatia detinuta la producatorul de adezivi Purbond.

Potrivit unor surse de pe piata romaneasca, grupul olandez, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din lume, intentioneaza sa construiasca o fabrica in comuna Harman din judetul Brasov, in urma unei investitii de circa 10-15 milioane de euro.

Azko Nobel a tatonat in ultimii ani toti marii producatori de pe piata locala, precum Policolor, Kober sau Dufa Deutek, pentru o eventuala achizitie, dar a renuntat ulterior si a decis sa construiasca propria fabrica pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO