ZF 24

Ce are de gand Ursus cu Bere Azuga

Ce are de gand Ursus cu Bere Azuga
02.02.2009, 17:40 10

La sfarsitul saptamanii trecute, Valerii Moraru se simtea usurat ca a reusit sa vanda Bere Azuga, scrie BUSINESS Magazin. Era multumit pentru ca noii proprietari au mai multa forta decat ar fi avut el sa dezvolte compania in aceasta perioada complicata, dar mai ales de faptul ca are acum niste bani gheata de cheltuit.

Valeri Moraru s-a asezat prima oara la masa cu noii proprietari ai companiei sale la o zi dupa vanzare, joia trecuta. Au discutat doar detalii: despre preluarea efectiva a activelor, despre faptul ca familia Moraru nu va ramane in managementul Ursus pentru a coordona in continuare brandul Azuga, dar si despre faptul ca este posibil ca in viitorul apropiat omul de afaceri de origine basarabeana sa vanda si restul de actiuni pe care le mai detine in compania prahoveana.

Partea importanta se intamplase deja de miercuri, cand Ursus Breweries, filiala locala a companiei sud-africane SABMiller, a cumparat prin intermediul pietei RASDAQ 71% din actiunile companiei prahovene, cu 7,1 milioane de euro. Din acest procent, pachetul de actiuni al lui Valeri Moraru era de 39,25%, restul fiind vandut de catre alti actionari (dintre care este vorba de 15 fonduri de investitii si persoane fizice cu pachete importante, dar si de 5.000 de mici actionari).

Cititi mai multe despre piata berii din Romania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO