ZF 24

Ce date confidentiale nu trebuie sa postezi pe site-urile de socializare

no title

Autor: inCont.ro

17.04.2011, 12:37 92

Atunci cand iti completezi anumite date personale trebuie sa fiifoarte atent la ce informatii ti se cer, fie ca vorbim despreretele sociale sau chiar site-uri de joburi. Specialistii IT spunca simpla postare a datei de nastere si chiar a adresei ii poateajuta pe infractorii cibernetici sa iti sparga contul. In plus, totla fel de usor iti vor afla si Codul Numeric Personal.

Si acest lucru este cu atat mai grav cu cat un studiu recentanuntat de cei de la BitDefenderspecifica faptul ca, din2.700 de participanti la un studiu privind securitatea online, 42%din acestia nu cunosc identitatea reala a persoanelor pe care le auprieteni pe retelele sociale.


Putini dintre noi stiu ca cea mai sigura parola este ceaalcatuita din minimum opt caractere si cel mai important este sa nuai aceeasi parola la fiecare cont, fie ca vorbim de o reteasociala, un site de reduceri sau chiar unul de joburi.

In plus, evita sa folosesti parole banale precum nume sauprenume sau chiar denumirea echipei de fotbal favorite, pe care leai deja trecute pe pagina de profil. Citiţi mai mult desprece date confidentiale nu trebuie sa postezi niciodata pe site-urilede socializare pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO