ZF 24

CE extinde investigatia asupra intel

22.02.2008, 13:29 17

Comisia Europeana (CE) a extins investigatia asupra Intel, pentru practici anticoncurentiale, inainte ca cel mai mare producator de procesoare la nivel mondial sa aiba posibilitatea sa raspunda acuzatiilor deja inaintate, a declarat presedintele companiei americane, Craig Barrett, citat de Reuters.

CE a efectuat, in luna februarie, perchezitii la birourile din Munchen ale Intel si la retaileri din Germania, Franta si Marea Britanie, pentru a cauta dovezi ca aceste companii au incalcat legislatia din domeniul antitrust, in incercarea de a elimina de pe piata concurentul Advanced Micro Devices (AMD).

Compania americana este deja implicata intr-un proces legat de incalcarea reglementarilor antitrust si urmeaza sa participe la audieri in luna martie, la Bruxelles. Intel va raspunde acuzatiilor potrivit carora a oferit reduceri semnificative producatorilor de calculatoare, pentru a elimina concurentul AMD de pe piata.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO