ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
26.11.2009, 09:51 15

Criza afecteaza Dubaiul, statul cere suspendareaplatilor pentru cea mai importanta companie de stat

Dubai a socat investitorii cand a cerut "a debt standstill"(le-a cerut creditorilor suspendarea temporara a platilor) pentrucompania de investitii Dubai World, cea mai importanta companiecontrolata de stat, care a dezvoltat unele dintre cele maiextravagante proiecte imobiliare. Aceasta mutare a ridicat problemafalimentului in Orientul Mijlociu, la putin timp dupa ce economiamondiala dadea semne ca iese din recesiune.

1 milion de clienti nu isi vor mai primi inapoi baniidin comisioanele suplimentare

Aproximativ 1 milion de persoane care sperau sa primeascarambursarea comisioanelor suplimentare cu care au fost taxate decatre banci este posibil sa isi vada sperantele spulberate, dupa ceCurtea Suprema a luat o decizie in favoarea bancilor, iar actiuneaa fost oprita de catre Office of Fair Trading. Industria a primitbine aceasta decizie dupa doi ani de lupte in instanta.

Bancile britanice trebuie sa dezvaluie cati salariati ausalarii mai mari de 1 mil. lire

Bancile mari vor trebui sa dezvaluie cati dintre angajatii lordin Marea Britanie au salarii de peste 1 mil. lire, dupa ce SirDavid Walker, bancher in cadrul City a facut aceasta recomandare.Sir David va mai propune ca jumatate din bonusurile acordateangajatilor vor trebui esalonate pe trei pana la cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO