ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
05.01.2010, 10:10 13

Jerry Levin isi cere scuze pentru cel mai dezastruosacord al secolului

Jerry Levin, cel care a vandut Time Warner in schimbul unoractiuni AOL supraevaluate in perioada boom-ului dot-com - candactiunile companiilor din domeniul internetului intrasera pe untrend puternic ascendent - a marcat cea de-a 10-a aniversare aacordului dezastruos a carui valoare a fost de 164 mld. dolari cuun apel catre actualii titani ai sistemului coporate, cerandu-leacestora sa isi asume responsabilitatea pentru criza financiararecenta. Fostul director executiv al Time Warner, care a evitat saisi ceara scuze pentru miliardele de dolari pierdute prinincheierea acordului a aparut luni pe canalul de televiziune CNBCsi si-a recunoscut vina.

Cheltuielile bugetare sunt motivul unor neintelegeriintre Brown si Darling

Alistair Darling, ministrul britanic de finante, si GordonBrown, premierul statului, au o serie de neintelegeri din cauzadeficitului bugetar in valoare de 178 mld. lire in conditiile incare investitorii din intreaga lume sunt dispusi sa renunte laobligatiunile emise de stat in favoarea altor titluri mai sigure,intr-un moment in care situatia finantelor publice este foartedificila. Darling a spus ca veniturile obtinute de pe urmacresterii economice peste asteptari ar trebui sa fie utilizatepentru reducerea datoriilor. El crede ca nu ar trebui majoratechetuielile, asa cum doreste Brown. Aceasta este o afirmatie menitasa recastige increderea investitorilor de pe pietele deobligatiuni.

Cresterea comenzilor noi in sectorul de productie animapietele bursiere

Producatorii din intreaga lume au atins nivelul maxim deoptimism al ultimilor patru ani dupa ce au observat o crestereputernica a comenzilor noi in decembrie, in conditiile in carerevenirea economica se simte si in Europa si Statele Unite, nunumai in Asia. Actiunile companiilor de pe pietele dezvoltate aureactionat la aceasta veste, si s-au apreciat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO