ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

31.05.2010, 19:19 23

1. Un liftier castiga mai bine decat un medicrezident. Institutiile statului au continuat luni sa-sipublice lista veniturilor angajatilor, dupa startul dat deministerul Economiei la sfarsitul saptamanii trecute. Astfel,conform datelor publicate luni, la ministerul Muncii un sofercastiga 4.000 de lei pe luna, aproape cat un secretar de stat. Laspitalul Floreasca din capitala, un lifiter este platit de la 900de lei in sus, mai bine decat un medic rezident.Radu Berceanu,ministrul Transporturilor si Infrastructurii, are un salariu net de5.361 de lei pe luna, in timp ce unul dintre cei patru secretari destat are un salariu net mai mare, de 5.631 de lei pe luna, iar doiconsilieri juridici au salarii de 5.523 de lei/luna.

2. Vladescu: Salariile angajatilor din companiile destat nu vor fi reduse cu 25%. Salariile angajatilor dincompaniile de stat nu vor fi reduse cu 25%, a declarat, luni,ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. La companiile cucapital de stat nu vor fi reduse salariile cu 25%, a afirmatVladescu. El a adaugat ca se lucreaza la un proiect de lege si canu poate da mai multe informatii.

3. Bursa de la Bucuresti revine pe scadere, dupa treizile de cresteri. Bursa a revenit pe scadere luni, dupatrei zile consecutive de crestere, pe un rulaj extrem de redus,depsit cu mult de valoarea tranzactiilor de pe platforma Rasdaq.Indicele BET s-a depreciat cu 0,8%, pe o piata in scadere cu 0,9%,in timp ce cele cinci societati de investitii financiare (SIF), auinregistrat un declin mediu de 0,32%. Valoarea totala atranzactiilor de pe piata reglementata a urcat la 13 milioane delei, cele mai lichide titluri fiind BRD, SIF-urile si Petrom. Pepiat Rasdaq, valoarea tranzactiilor a fost de 27 de milioane delei, pe fondul unor transferuri ridicate cu titluri Concefa Sibiusi Albalact.

4. Finantele vor 4,6 mld. lei din titluri de stat iniunie. Ministerul Finantelor Publice (MFP) intentioneazasa atraga in luna iunie 4,6 miliarde de lei prin cinci emisiuni detitluri de stat, dupa ce in luna mai s-a imprumutat cu 2,53miliarde de lei, mult sub valoarea programata, de 4,5 miliarde delei. Prima operatiune este programata joi, 3 iunie, data la careMinisterul Finantelor va pune in vanzare obligatiuni cu scadenta latrei ani, in valoare de 600 milioane lei.

5. Presedintele Germaniei, Horst Koehler, si-a anuntatdemisia. Presedintele Germaniei, Horst Koehler, si-aanuntat luni demisia dupa declaratii controversate privindimplicarea militara a tarii sale in Afganistan. "Imi anunt demisiadin functia de presedinte", a declarat Koehler la Berlin, explicandca a luat aceasta decizie dupa ce a afirmat, intr-un interviuacordat unui post de radio, necesitatea unor angajamente militaregermane in strainatate pentru apararea inclusiv a intereseloreconomice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO