ZF 24

Cele mai importante ştiri locale de business - 2 august

02.08.2010, 11:27 17

Constanţa

O companie din China construieşte, în judeţul Constanţa, ofabrică de cărămizi ecologice, construcţia urmând să fie încheiatăîn 2011, după o investiţie de 14 milioane euro, a declarat ieri laShanghai Sorin Vasilescu, directorul departamentului de investiţiistrăine din Ministerul Economiei. Oficialul ME a precizat că nupoate încă să facă public numele companiei.
Sursa: cugetliber.ro

Brăila

Conducerea Asociaţiei Producătorilor Agricoli (APA) Brăila sedeclară profund indignată şi nemulţumită de modul în careMinisterul Agriculturii înţelege să gestioneze fondurile europenesau formele de sprijin financiar acordate fermierilor. "UniuneaEuropeană acordă agricultorilor situaţi în zone defavorizate unsprijin financiar care presupune o cofinanţare din bugetulnaţional. Întrucât Ministerul de Finanţe refuză să pună ladispoziţie suma destinată cofinanţării (20%), înseamnă că peste 120milioane de euro rămân neutilizate şi nu ajung la agricultori",ne-a declarat preşedintele APA Brăila, Costică Măcelaru.
Sursa: obiectivbr.ro

Galaţi

În luna iunie, potrivit datelor centralizate de Oficiu Naţionalal Registrului Comerţului (ONRC), 486 de agenţi economici au ieşit,sub formă sau alta, de pe piaţa gălăţeană. Cele mai multe cazuri aufost cele de suspendare a activităţii (191), urmate de dizolvări(171) şi radieri (124).
Sursa: viata-libera.ro

Sibiu

În judeţul Sibiu se încasează din impozitele pe salarii aproapejumătate din suma chetuită într-un an pe ajutoarele sociale.Diferenţa o plăteşte statul, care pentru a face rost de bani dăbugetari afară şi creşte impozitele. Gaura de 60 de milioane de leitrebuie umplută.
Sursa: turnulsfatului.ro

Suceava

Numărul locurilor de muncă vacante în judeţul Suceava a crescutîn această perioadă, astfel că sucevenii pot opta pentru una dincele 200 de oferte prezentate de Agenţia Judeţeană pentru OcupareaForţei de Muncă (AJOFM) Suceava, în săptămâna 30 iulie-5 augusta.c. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt oferite de agenţiieconomici de pe raza municipiului Suceava, şi anume 114 locuri demuncă. Cea mai bogată ofertă constă în 46 locuri de muncă pentruconfecţioneri articole textile în Suceava, urmează 22 posturipentru muncitori necalificaţi în Rădăuţi, 11 dulgheri şi zecefierari betonişti, tot în municipiul reşedinţă de judeţ.
Sursa: obiectivdesuceava.ro

Iaşi

Institutul de Oncologie în care va funcţiona o perioadă şiSpitalul de Urgenţe din Copou se va deschide anul viitor doar dacăreprezentanţii Sănătăţii vor face rost de cele aproximativ 15milioane de euro necesare pentru dotarea completă a spitalului.Dotarea spitalului cu aparatură şi mobilier nu a fost inclusă înplanul de fezabilitate, întrucât planul elaborat iniţial în urmă cu15 ani nu era atât de complex.
Sursa: ziaruldeiasi.ro

Cluj

Cu toate că în judeţ există peste 20.000 de şomeri la oraactuală, multe firme au ieşit la recrutări în străinătate. Experţiiîn contabilitate, analiştii financiari ori inginerii vorbitori dedaneză, germană sau portugheză sunt tipurile de angajaţi pentrucare firmele mari din Cluj au început căutarea peste graniţă.Salariile oferite acestora ajung la 2.500 de euro pe lună.
Sursa: ziuadecj.ro

Braşov

În 2007, primăria Săcele contracta un credit de 16,5 mil. leipentru investiţii în infrastructură. "Creditul contractat pe operioadă de 20 de ani avea ca termen de graţie luna iulie 2009.Dacă la început am reuşit să plătim rata de aproximativ 1 miliardde lei vechi pe lună, la care se mai adăugau şi dobânzi de peste 2miliarde, de câteva luni e foarte greu să mai facem faţă unorastfel de cheltuieli. Am rămas cu datorii de peste 15 mil. lei. Înurma unor discuţii cu reprezentanţii băncii, am reuşit să obţinem oamânare până la sfârşitul anului viitor", a declarat Radu Nistor,primarul din Săcele. Investiţiile au continuat însă la Săcele.Astfel, din bugetul propriu, municipalitatea a reuşit să asfaltezemai multe străzi din oraş, dar şi să facă numeroase investiţii lareţeaua de apă şi canalizare.
Sursa: bzb.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO