ZF 24

China este interesata de investitii in actiuni ale fondurilor de hedging

19.08.2007, 20:27 8

Pierderile semnificative inregistrate de statul chinez in cazul investitiei de trei miliarde de dolari la fondul american Blackstone Group nu vor impiedica realizarea de noi plasamente in titluri ale fondurilor private si de hedging, a declarat un oficial de la Beijing, citat de Reuters.
Tilturile Blackstone au inchis sedinta de tranzactionare de vineri la pretul de 24,08 dolari, in scadere cu 22,3% fata de cotatia din luna iunie, cand fondul s-a listat la bursa.
Evolutia a determinat critici referitoare la investitia Chinei, care a preluat o participatie de 4,5% la entitatea americana, fara drepturi de vot, si s-a angajat sa nu renunte la actiuni timp de patru ani.
"Blackstone inregistreaza, la momentul actual, performante excelente, in ceea ce priveste calitatea si evolutia profitului", apreciaza Jesse Wang, vice-presedintele diviziei de investitii a bancii centrale chineze, Central Huijin. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO