ZF 24

Compania de curierat Cargus a încheiat primul semestru cu o creştere de peste 10% a veniturilor şi mizează pe acelaşi avans pentru întregul an 2023. Planurile vizează extinderea în Cehia, Ungaria, Slovacia şi Germania

Compania de curierat Cargus a încheiat primul semestru...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2023, 14:40 217

Compania de curierat Cargus a încheiat prima jumătate a anului cu o creştere de peste 10% a veniturilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, şi estimează o creştere similară pentru tot anul 2023.

Compania a încheiat anul 2022 cu afaceri de 472 milioane lei, în creştere cu 5% faţă de anul anterior.

"Anul 2023 are toate premisele pentru a fi unul bun pentru Cargus, un reper pentru parcursul nostru în următorii ani: am adus noi profesionişti în echipă, am crescut performanţă operaţională, am dezvoltat produse şi servicii noi şi ne-am extins dincolo de graniţele locale. Sunt doar câteva exemple. În cifre, am început anul pe plus, am înregistrat o creştere de două ori mai mare faţă de sfârşitul anului trecut şi anticipăm o creştere suplimentară datorită investiţiilor constante şi eforturilor susţinute ale unei echipe agile", afirmă Yannick Mooijman, CEO Cargus.

Compania a bugetat aproximativ 33 de milioane de lei pentru investiţii în logistică, soluţii tehnologice şi expansiune internaţională.

Cargus are aproximativ 2.200 de curieri care acoperă 12.500 de locaţii unice pe lună, dar şi 3.000 de puncte SHIP & GO.

Reţeaua operaţională cuprinde 5 centre naţionale de sortare, cu o capacitate de procesare de 46.000 de colete pe oră, 2 centre de acces cu rol strategic pentru livrările transfrontaliere şi 36 de depozite în întreaga ţară. În total, activele operaţionale ale Cargus acoperă o suprafaţă de peste 220.000 de metri pătraţi.

Cargus are în plan să deschidă şi un nou depozit în Sibiu, în viitorul apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO