ZF 24

Compania de logistică KLG Europe Logistics a instalat 888 panouri fotovoltaice pe depozitul din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, care vor acoperi aproximativ 40% din energia consumată anual

Compania de logistică KLG Europe Logistics a instalat...

Autor: Roxana Rosu

06.09.2023, 10:22 216

Renovatio Solar, companie din grupul Renovatio, unul dintre principalii jucători în domeniul energiei solare şi al tehnologiei verzi din România, a finalizat recent un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru compania de logistică şi transport KLG Europe Logistics România.

”Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Aceste panouri au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, acolo unde este şi sediul central al companiei,” a declarat Horaţiu Regneală, CEO al Renovatio Solar.

KLG Europe România oferă servicii de transport rutier, maritim şi aerian, depozitare, servicii cu valoare adăugată, e-fulfillment şi servicii de curierat pentru produsele voluminoase.

”În ultima perioadă, am investit peste 1 milion de euro în digitalizare şi iniţiative sustenabile, considerând că în ambele domenii beneficiile pe care le va înregistra compania sunt evidente: mai multă independenţă în derularea proceselor operaţionale şi reduceri semnificative de costuri. În ceea ce priveşte investiţiile în panouri fotovoltaice, acestea acoperă aproximativ 40% din energia consumată anual şi echivalează cu plantarea a 1.600 de copaci ”, a detaliat Răzvan Marinescu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO