ZF 24

Consiliul Concurentei investigheaza tarifele expertilor contabili

05.03.2009, 14:00 24

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu pe piata serviciilor prestate de expertii contabili, contabilii autorizati si societatile de profil pentru a verifica tarifele acestora. „Deciziile asociatiilor de agenti economici care vizeaza fixarea preturilor sau tarifelor sunt interzise de Legea concurentei, iar o astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este este aplicabila la nivel national.

Astfel, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a legislatiei europene”, a declarat Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat o serie de inspectii inopinate simultane la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si la unele dintre filialele acestuia. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Inspectia inopinata este un instrument folosit de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiilor declansate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO