ZF 24

Cota unica de impozitare: pusa la zid de PSD, dar aparata de analisti

21.08.2006, 21:02 10

PSD a anuntat ca va desfiinta cota unica si va readuce sistemul progresiv la o viitoare revenire la guvernare, dar analistii iau apararea cotei unice. Actualul Cod fiscal nu impartaseste filosofia cotei unice, ci a valorilor asemanatoare. Exista o cota unica pe anumite segmente, dar taxam progresiv microintreprinderile sau proprietatea. Ideea noastra este un sistem uniform pe principiul progresivitatii", a declarat Mihai Tanasescu, deputat PSD si fost ministru de finante in guvernul Nastase. PSD.
Majoritatea analistilor spun ca o impozitare unica este mai competitiva decat un sistem progresiv: ?Cota unica va aduce pentru salariatii si companiile din Romania un plus de venituri de circa 7,5 miliarde de euro in cei patru ani de aplicare, adica perioada de guvernare 2005-2008?, spune liberalul Varujan Vosganian, seful Comisiei de Buget-Finante a Senatului. Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine argumentele pro si contra cotei unice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO