ZF 24

Credite de 120 milioane de euro pentru IMM-uri cu dobândă subvenţionată

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Razvan Voican

07.01.2014, 20:25 842

Firmele mici şi mijlocii vor putea obţine de la Raiffeisen, Banca Transilvania, BRD şi ProCredit împrumuturi pentru investiţii şi capital de lucru în valoare totală de 120 mil. euro pentru care dobânda este subvenţionată parţial de Fondul European de Investiţii (FEI) în cadrul iniţiativei europene JEREMIE de susţinere a IMM-urilor.

Creditele vor fi acordate în condiţiile prevăzute în schema relevantă de ajutoare de minimis. FEI este controlat de Banca Europeană de Investiţii şi de Comisia Europeană şi intenţionează ca în acest an să-şi extindă expunerea pe România.

În cadrul iniţiativei JEREMIE sunt active deja două instrumente de finanţare – garanţia de portofoliu disponibilă prin Raiffeisen, BCR şi UniCredit şi prin care au fost acordate până acum 2.000 de credite în valoare de peste 180 mil. euro cu cerinţe reduse de garanţii, şi fondul de capital de risc 3TS Catalyst România, care a făcut primele investiţii în companii din domeniul tehnologiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO