ZF 24

Creşterea consumului de medicamente cere mai multe farmacii: Help Net vrea să deschidă aproape 30 de unităţi noi până la finalul lui 2014

CreÅŸterea consumului de medicamente cere mai multe...

Autor: Ioana David

30.09.2013, 00:08 89
Help Net, una dintre cele mai extinse reţele de farmacii de pe piaţa locală, şi-a propus să ajungă la 180 de puncte de lucru la finalul anului 2014 comparativ cu 152 de unităţi în prezent.
 
„Creşterea consumului de medi­ca­men­te cu 1-2%, creşterea ponderii me­dica­men­telor generice şi îmbunătăţirea condiţiilor de plată către furnizori, cu impact pozitiv atât asupra pieţei farma, cât şi la nivelul pacienţilor sunt principalele tendinţe care se vor manifesta pe piaţa de retail de medicamente în 2014“, a spus Isabelle Iacob, directorul general al Help Net.
 
Reţeaua face parte din grupul Farmexim, care include şi distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume (Farmexim) şi importatorul şi distribuitorul de produse cosmetice Green Net.
 
Help Net Farma a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 375 mil. lei (84,2 mil. euro), când în cadrul companiei lucrau 1.228 de oameni, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Fi­nanţe. La nivelul întregului grup, Farmexim a înre­gistrat în 2012 o cifră de afaceri brută de peste 380 mil. euro, po­trivit infor­ma­ţiilor anunţate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO