ZF 24

Criza pe Wall Street. Cititi evenimentele in derulare: Lehman in faliment, Merrill Lynch va fi vandut, AIG, in cautare de capital, Bursele europene cad

Criza pe Wall Street: Lehman in faliment, Merrill Lynch va fi vandut, AIG, in cautare de capital
15.09.2008, 09:46 36

Sistemul financiar american este adus la pamant dupa ce Lehman Brothers a anuntat ca se confrunta cu perspectiva falimentului iar Merrill Lynch a fost de acord sa fie preluata de Bank of America, informeaza The Wall Street Journal.

Guvernul american, care a salvat cele mai importante doua banci ipotecare de pe piata americana, Fannie Mae si Freddie Mac, nu a mai dorit sa participe si la salvarea bancii Lehman Brothers, refuzand sa sustina financiar pe potentialii cumparatori ai bancii.

Fara aceasta sustinere, banci precum Barclays si Bank of America au renuntat la potentiala achizitie.

Ieri noapte, Lehman Brothers a anuntat ca intentioneaza sa intre sub protectia legilor falimentului.

AIG, afectata grav de presiunile investitorilor care au coborat valoarea actiunilor companiei cu 31% vineri, incearca sa stranga capital prin vanzarea celor mai valorabile active si prin apelul la Rezerva Federala, indica surse apropiate situatiei.

Masura vine in incercarea de a evita o reducere a ratingului de catre firmele importante de rating.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO