ZF 24

Cum arata schita bugetului pe 2010

02.11.2009, 09:52 22

Economia Romaniei va creste anul viitor cu 0,5% din PIB,respectiv 28 de miliarde de lei. Statul va incasa cu 9,5 miliardede lei mai mult decat anul acesta si va cheltui cu 4,2 miliarde delei mai mult, 35% din venituri urmand sa fie directionati sprepensii si asistenta sociala. Cu scumpiri estimate la 3,7%, oinflatie mica pentru Romania ultimilor ani si un curs de 4,2lei/euro, similar celui de anul acesta, efectele crizei asuprapopulatiei par a fi imblanzite.

Nici vorba, scrie Gandul. 2010 va incepe cu o scumpiregeneralizata a bunurilor si serviciilor din cauza scumpiriiaccizelor, in special a celei la carburanti, ca urmare adeprecierii cu 15% a leului. Salariile bugetarilor vor fi cel maiprobabil inghetate, daca nu chiar micsorate. Mai mult decat atat,este posibil ca statul sa isi dea afara pana la 150.000 de angajatianul viitor, pentru a reduce cheltuielile cu salariile conformcerintelor FMI. Romania va trebui, de asemenea, sa imparta putiniibani in plus luand in calcul ca plata datoriei publice, onorareacontributiei la UE si acoperirea deficitului de la bugetul depensii totalizeaza, din start, peste 3% din PIB, adica dublu fatade bugetul din 2009 al Transporturilor.

Despre cum arata schita de buget pe2010 cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO