ZF 24

Cum se circula in Capitala. Firmele de taxi: Luam comenzi doar pe bulevardele principale. Sectorul 4 e cel mai bine deszapezit

Cum se circula in Capitala. Firmele de taxi: Luam comenzi doar pe bulevardele principale. Sectorul 4 e cel mai bine deszapezit
08.02.2010, 12:28 52

Ninsoarea puternica din ultimele zile a diminuat numarul deautomobile care circula pe bulevardele bucurestene dar a crescutnumarul comenzilor la firmele de taxi.
"Comenzi avem si dublu fata de zilele normale, dar nu putem onoratot. Luam comenzi dar rugam clientii sa iasa la o stradaprincipala, pentru ca nu putem intra pe alei sau stradute", adeclarat Marian Mares, directorul firmei de taxi Meridian.

De mai mult de 24 de ore utilajele de deszapezire actioneaza inprincipalele intersectii si artere rutiere pentru degajarea zapeziiinsa pe strazile de legatura zapada trece de 10 centimetri.

"Incercam sa circulam in tot orasul dar nu intram peste tot. Inprincipal luam clientii de pe artere principale. Este normal caacum sa avem comenzi mai multe dar onoram circa 30%", a declaratAnghel Ilie, directorul Cristaxi Service.

Potrivit firmelor de taximetrie, cel mai bine deszapezit sectoreste Sectorul 4 ( Splai Unirii, Soseaua Giurgiului, Tineretului,Soseaua de Cenntura Sud) iar cele mai mari dificultati de deplasareau fost identificate in Sectorul 5 (13 Septembrie, Cotroceni,Ferentari, Rahova).

"Avem cativa soferi din sectorul 5 care au venit cu autobuzul sa nezica ca nu pot scoate masinile pe bulevard. Se circula insa iarsoferii incerca sa scoata cat mai repede taxiurile pe traseu", aspus Mares.
Reprezentantii RATB au declarat ca laa orele pranzului ritmul dedeplasare al mijloacelor de transport in comun este optim pentrucircumstantele actuale iar numarul de autobuze a fostsuplimentat.
"Suntem in oras, in verificari. Faptul ca nu sunt turisme pe soseane ajuta, astfel ca tramvaiul are o viteza de exploatare buna", adeclarat Gheorghe Aron, dirctorul RATB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO