ZF 24

Dafora Medias se apara: Peste 80% din clientii nostri de pe constructii au intarzieri si de 200 de zile la plata dar n-am cerut nimanui insolventa

25.03.2010, 16:44 42

Reprezentantii Dafora Medias (DAFR) spun ca cele cinci firmecare au cerut in instanta insolventa companiei fac parte dinsectorul constructiilor, unde compania intampina dificultati ina-si onora obligatiile de plata din cauza ca la randul lor, cei maimult clienti ai firmei, au intarzieri mari la plata.

"Peste 80% din clientii din acest domeniu (dezvoltatori privatide real estate, institutii publice, etc) nu si-au achitatobligatiile fata de Dafora SA in medie si de peste 200 de zile,achitarea in amonte a furnizorilor de bunuri si servicii aferentelucrarilor de constructii facandu-se progresiv. In cadrulcompaniei, fiecare proiect este tratat individual, ca un centru deprofit, furnizorii aferenti fiind platiti in urma incasarilor de laclientii Dafora. Intarzierile unor clienti ne-au determinat sarelocam cash de pe alte lucrari, plata furnizorilor proveniti dinalte proiecte facandu-se astfel treptat, pentru a nu destabilizafinanciar si proiectele unde se incaseaza. Cu toate acestea, Daforanu a demarat nicio cerere de insolventa in acest sens", au precizatreprezentantii companiei.

Hexadome Construct, Media City Construction, Gaboni Construct,Geosond SA si Uniconf Co Ltd au demarat in instanta procedurileprin care cer intrarea in insolventa a companiei omului de afaceriGheorghe Calburean, Dafora Medias pentru datorii care insumeaza580.000 de lei (142.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO