ZF 24

De frica noii legi a pensiilor, dar si a somajului, romanii se pensioneaza anticipat pe banda rulanta

21.04.2010, 14:47 29

Lupta cu morile de vant - asa s-ar putea traduce intentiaGuvernului de a modifica legislatia privind pensiile publice dinRomania, conform incont.ro. In timp deautoritatile sustin ca noua lege a pensiilor va revolutionasistemul din temelii si va inaspri conditiile de iesire la pensieanticipat sau pe caz de boala, pana la intrarea in vigoare a nouluiact normativ, angajatii se grabesc sa se pensioneze dupa vechilereguli.

Asa se face ca in primele doua luni ale anului 2010, aproape8.000 de persoane s-au pensionat anticipat, iar peste 4.000 auintrat in randul celor care iau pensie de invaliditate.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Casei Nationale de Pensii(CNPAS), in lunile ianuarie si februarie, numarul celor care s-aupensionat anticipat a crescut cu 7.829 de persoane, asta inconditiile in care pe parcursul anului trecut, pensionarileanticipate scazusera cu peste 1.500 de cazuri.

Cum reusesc salariatii sa se pensioneze sicare sunt motivele invocate de acestia pentru pensionareaanticipata aflati pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO