ZF 24

Depunerea cererilor pentru fonduri europene pe HR se prelungeste cu o luna

16.06.2009, 13:13 16

Termenele limita pentru trimiterea electronica a cererilor de accesare a fondurilor europene in resurse umane au fost amanate cu 30 de zile, in urma unei decizii luate de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

“Decizia de prelungire a termenelor de depunere a fost luata pentru a veni in sprijinul solicitantilor, astfel incat acestia sa aiba mai mult timp pentru elaborarea sau definitivarea unor propuneri de proiecte de calitate “, explica Alexandru Fratean, secretar de stat in ministerul Muncii, in cadrul directiei de afaceri europene si relatii externe. Fratean a precizat ca proiectele care nu au fost aprobate, pot fi depuse din nou.

Pentru o parte dintre aceste proiecte, printre care se numara cele pentru calificari europene, obtinerea unor competente sau integrarea pe piata muncii, data limita era 19 iunie, insa aceasta a fost prelungita pana pe 20 iulie. Fondurile alocate pentru zona de calificare ajung la 320 de milioane de euro.

De asemenea, pentru proiectele ce tin de domeniul educational, pentru care au fost alocate fonduri europene in valoare de 625 de mil. de euro, termenul limita pentru depunerea proiectelor s-a prelungit pana pe 17 august, initial data anuntata fiind 17 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO