ZF 24

Deputatii au inceput dezbaterea motiunii simple a PDL pe tema taxei auto

18.02.2008, 19:24 17

Deputatii au inceput dezbaterea motiunii simple "Anulati taxa de prima inmatriculare", semnata de 70 de parlamentari democrat-liberali, document prin care se urmareste anularea taxei si restituirea banilor catre cetateni, fara ca acestia sa apeleze la procese in instante, informeaza Mediafax.

Semnatarii motiunii arata, in preambulul textului, ca au initiat acest demers determinati de impactul social generat de aceasta "exorbitanta taxa de prima inmatriculare" si de riscul ca Romania sa piarda in fata Curtii Europene de Justitie din cauza caracterului ilegal, discriminatoriu si neeuropean al respectivei taxe.

Totodata, semnatarii considera ca modificarile anuntate de Guvern nu reprezinta decat "o gaselnita".

"Noua propunere are in continuare un caracter fiscal, avand un cuantum care depaseste puterea de cumparare a cetateanului roman obisnuit. Se modifica extremele, in timp ce, in cazul grupei celei mai cautate de masini second-hand, modificarile taxei sunt simbolice. Gaselnita Executivului, de a declara autoturismele noi mai periculoase pentru mediu, fiindca vor polua mai multi ani, dupa ce anul trecut argumenta exact invers, demonstreaza o totala neseriozitate in abordarea problemei si o preocupare a Guvernului axata nu pe mediu, ci pe dorinta de a lua bani de la populatie", se arata in textul motiunii".

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO