ZF 24

Deutsche Telekom anunţă un program record de investiţii în reţele, de 24 mld. euro. “La asta ne pricepem cel mai bine, crearea de aplicaţii şi servicii o lăsăm altora”

Timotheus Höttges

Timotheus Höttges

Autor: Adrian Seceleanu

19.01.2015, 14:14 1205

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, care deţine şi cel mai mare grup de comunicaţii fix-mobil din România, a anunţat un program record de investiţii, în valoare de 23,5 miliarde de euro, sumă care va fi cheltuită însă doar în Germania în următorii cinci ani, şi nu de către subsidiarele gigantului din telecom, scrie Bloomberg.

Planul de investiţii din Germania arată determinarea DT de a-şi întări poziţia pe piaţa “de acasă” şi de a-şi alunga rivalii precum Vodafone sau Telefonica. Suma va fi investită în reţelele fixe şi mobile şi în digitalizarea infrastructurii, a declarat Timotheus Hoettges, CEO al DT.

“Nu putem începe să investim şi apoi să ne oprim brusc. Construcţia de reţele este lucrul pe care ştim să îl facem cel mai bine, vom lăsa pe alţii să creeze aplicaţii şi servicii”, a declarat Hoettges.

Acest anunţ reprezintă doar o parte din planul financiar pe termen lung al Deutsche Telekom, care urmează să fie dezvăluit luna viitoare în cadrul unei întâlniri cu investitorii.

DT controlează prin intermediul grecilor de la OTE grupul Telekom România, care include fostele companii Cosmote şi Romtelecom, care au un business anual de aproximativ un miliard de euro. Anul trecut, grupul a investit 170 mil. euro în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO