ZF 24

Deven Sharma o inlocuieste pe Kathleen Corbet la sefia Standard & Poor's

31.08.2007, 12:21 16

Standard & Poor's a numit in calitate de presedinte pe Deven Sharma, in locul lui Kathleen Corbet, conform Bloomberg . Motivul invocat de catre persoane din conducerea S&P pentru plecarea lui Kathleen Corbet a fost dorinta acesteia de a petrece mai mult timp cu familia.
Totusi, se pare ca discutiile autoritatilor de reglementare si a investitorilor cu privire la incapacitatea S&P de a analiza riscurile implicate de de companiile bazate pe ipotecile de tip subprime au fost un factor important pentru plecarea lui Kathleen Corbet.

S&P si Moody au esuat in a da calificative mai mici titlurilor de pe pietele internationale care aveau in spate imprumuturi facute fara garantii de returnare. De-abia din luna iulie a acestui an, cele doua s-au aplecat asupra institutiilor financiare de acest gen, cand deja pretul actiunilor incepuse sa scada la jumatate.

Inca se mai asteapta caderi de capete de la cele doua companii, mai ales datorita faptului ca cele doua firme pot fi date in judecata de catre jucatorii de pe pietele bursiere pentru ca au avut de pierdut de pe urma rating-urilor oferite de acestea inainte si in timpul crizei subprime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO