ZF 24

Diaconescu, Asirom: Vrem să reducem businessul RCA pentru că ne afectează rezultatele financiare

Diaconescu, Asirom: Vrem să reducem businessul RCA...

Autor: Anelis Baciu

25.10.2013, 00:08 33
Asirom, un jucător de top zece din piaţa asigurărilor, vrea să-şi echilibreze structura portofoliului prin scăderea ponderii poliţelor de răspundere civilă auto şi mutarea subscrierilor pe segmente mai profitabile, precum asigurările de locuinţe sau poliţele de viaţă, spune Mariana Diaconescu, preşedintele directoratului Asirom.
 
„Vrem să restrângem bu­si­­­nessul din zona asi­gu­rărilor auto ne­pro­­fi­tabile, în special RCA, de aceea am ma­jorat şi tariful pentru astfel de poliţe. Acest lucru se va reflecta şi la nivelul rezultatului financiar aşteptat pentru acest an“, a declarat Diaconescu.
 
Compania a subscris în intervalul ia­nua­rie-septembrie prime de 403 mi­lioa­ne de lei (92 mil. euro), cu 10% sub ni­ve­lul din aceeaşi perioadă a anului tre­cut. Cea mai mare scădere a fost în­re­gis­trată pe segmentul asigurărilor gene­ra­le, de­cli­nul fiind de 15%, în timp ce asi­gu­rările de viaţă au consemnat un minus de 2%. Asigurările generale re­pre­zintă peste 80% din afacerile Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO