ZF 24

Doua noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1

01.06.2009, 10:20 15

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi ca virusul AH1N1 a fost confirmat la alte doua persoane, una dintre ele sosind in tara din SUA la sfarsitul saptamanii trecute. Aceste cazuri se adauga celor trei confirmate saptamana trecuta.

“Este vorba despre doua femei, o tanara de 28 de ani care a sosit de la New York in data de 29 mai a.c. si mama acesteia in varsta de 56 ani, care a contractat virusul de la fiica, prin transmitere secundara.Cele doua paciente sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, unde s-a inceput administrarea terepiei cu antivirale. Starea generala a pacientilor este buna”, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripa AH1N1, totalul ajungand la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: primul caz in Cipru, 2 cazuri in Belgia, 15 in Marea Britanie, 5 in Germania, 6 in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda.

Primul caz de infectare a aparut saptamana trecuta la o femeie care s-a intors din SUA, iar ulterior s-a extins la tatal sau si la unul dintre cei doi copii. Boala a manifestat o forma usoara, iar potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii starea lor de sanatate este buna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO