ZF 24

Dragoi, Ministerul Finantelor: Romania s-ar putea imprumuta de pe pietele internationale in a doua parte a anului

17.05.2009, 16:03 23

Romania intentioneaza sa se imprumute de pe pietele finaciare internationale in a doua jumatate a anului, pana la primirea celei de-a doua transe a finantarii coordonate de Fondul Monetar International (FMI), a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, citat de Bloomberg.

Conform acestuia, guvernul intentioneaza sa adopte decizia de imprumut din surse externe si cadrul legal necesar in aceasta luna, o emisiune de obligatiuni urmand sa aiba loc incepand cu luna septembrie.

"Luând in calcul pachetul de asigurare (de la FMI - n.r.) pe care il avem, motiv de incredere, avem ce sa prezentam investitorilor", a spus Dragoi in cadrul unui interviu avut la Londra.

De asemenea, oficialul considera că Romania ar putea inregistra o contractie economica mai redusa decat estimarea FMI de 4%, ca urmare a programelor guvernamentale de investitii pentru sprijinirea constructorilor auto sau dezvoltarea infrastructurii.

"Credem ca ne vom descurca mai bine decat" un minus de 4%. "Avem ingredientele pentru asa ceva", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO