ZF 24

Economia britanica a crescut cu 0,8% in T2, peste estimarile analistilor

Economia britanica a crescut cu 0,8% in T2, peste estimarile analistilor
20.07.2007, 14:05 15

Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Marii Britanii s-a accelerat la 0,8% in trimestrul al doilea, peste estimarile analistilor, consolidand asteptarile potrivit carora banca centrala va efectua noi majorari ale dobanzilor, pentru a limita avansul inflatiei, transmite Reuters.
Analistii au prognozat, in medie, o dezvoltare economica de 0,7%.
In termeni anuali, cresterea economica s-a plasat la 3%, depasind, de asemenea, media estimarilor specialistilor, de 2,9%.
Cursul de schimb al lirei sterline a crescut dupa publicarea datelor, intrucat investitorii pariaza ca urmatoarea majorare a dobanzilor va fi realizata in lunile urmatoare.
Banca Angliei a majorat dobanda de referinta la inceputul acestei luni, pana la 5,75%, maximul ultimilor sase ani, exprimandu-si ingrijorarea privind presiunile inflationiste exercitate de cresterea rapida a cererii si de constrangerile referitoare la capacitatea de productie a firmelor.
Dezvoltarea economica a fost determinata, in principal, de evolutia sectorului serviciilor, care detine o pondere de 74% in PIB total, in pofida faptului ca avansul din acest domeniu s-a redus usor, la 0,8%, de la 0,9% in primul trimestru. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO