ZF 24

Economia Japoniei a scazut cu 1,2% in T2

10.09.2007, 11:01 9

Economia Japoniei a inregistrat o scadere cu 1,2% in trimestrul al doilea (T2) fata de aceeasi perioada din 2006, relateaza AFP. Scaderea a depasit asteptarile initiale ale analistilor si a fost explicata de oficiali prin reducerea investitiilor private de capital. Japonia consemneaza astfel prima scadere din ultimele trei trimestre, dupa ce un trend de revenire se instalase in economie.

Reducerea inregistrata de economia japoneza vine pe fondul semnelor de slabiciune manifestate de economia americana si alimenteaza din acest motiv temerile privind o noua recesiune mondiala. Economia Statelor Unite a crescut cu 4% in T2, iar cea europeana, cu 2,5% in aceeasi perioada. In timp ce economia europeana incetineste, cea americana a accelerat in T2, dar de atunci a inceput sa manifeste mai multe semne de slabiciune, de la caderea bursiera la o criza a lichiditatii si apoi prima scadere din ultimii ani a numarului de locuri de munca, raportata pentru luna august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO