ZF 24

Enel Green Power România a pus în funcţiune parcul fotovoltaic Lumina, din judeţul Giurgiu, cea mai mare cea mai mare centrala fotovoltaică din portofoliul companiei, şi a finalizat preluarea acestuia de la compania MYTILINEOS

Enel Green Power România a pus în funcţiune parcul...

Autor: Roxana Rosu

31.07.2023, 13:03 1673

Enel Green Power România, linia de business dedicată producerii de energie din surse regenerabile a grupului Enel în România, a pus în funcţiune parcul fotovoltaic Lumina, din localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, şi a finalizat preluarea acestuia de la compania MYTILINEOS.

Parcul are o capacitate instalată de 63 MW şi o producţie de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh, fiind cea mai mare centrala fotovoltaică din portofoliul companiei.

Parcul Lumina se întinde pe o suprafaţă de 88 de hectare şi are o lungime liniară de aproape 2 km. În cadrul parcului sunt instalate peste 1.200 de dispozitive pentru monitorizarea resursei solare, care ajută şi la creşterea eficienţei în ceea ce priveşte utilizarea energiei solare.

Centrala fotovoltaică este conectată la reţeaua de înaltă tensiune (110 kV) a operatorului de distribuţie concesionar E-Distribuţie Muntenia, iar producţia de energie estimată va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 112.387 de tone pe an. Proiectul fotovoltaic permite şi adăugarea unor capacităţi de stocare a energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO