ZF 24

Enel plateste 394,8 mil.euro pentru 50% din actiunile Electrica si subscrie titluri de 425 mil.euro

10.06.2007, 13:23 18

Grupul italian Enel va plati direct statului 394,8 milioane euro pentru preluarea a 50% din actiunile Electrica Muntenia Sud si va efectua o majorare de capital in urma careia va detine 67,5% din companie, prin subscrierea altor actiuni, in suma de 425,2 milioane euro.
Enel va achizitiona direct de la Electrica un numar de 9.565.473 actiuni ordinare ale Electrica Muntenia Sud, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei, reprezentand circa 50% din capitalul social, si va subscrie pentru alte 10.301.278 actiuni nominative ordinare dematerializate, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare si o valoare nominala totala de 103 milioane lei, care - adaugate la pachetul de 50% - sa constituie echivalentul a 67,5% din capitalul social, conform contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud.
Suma subscrierii va reprezenta pretul pentru o actiune noua, de 41,28 euro, care va include valoarea nominala pentru o actiune noua (echivalentul in euro a 10 lei) si o prima de emisiune.
Investitorul italian va fi obligat ca, in termen de cinci zile lucratoare de la semnarea contractului, sa transfere in contul escrow deschis la BRD o suma egala cu 10% din pretul de achizitie, respectiv 39,4 milioane euro.
Dupa indeplinirea tuturor conditiilor suspensive, Electrica si Enel vor semna o Declaratie comuna in urma careia, in termenul maxim de cinci zile lucratoare, investitorul va fi obligat sa transfere integral suma reprezentand pretul de achizitie a pachetului de 50% din actiuni si o suma egala cu 101,5% din pretul de subscriere.
Pretul de achizitie a pachetului de 50% din actiuni, de 394,8 milioane euro, va fi ajustat ulterior, dupa transferul dreptului de proprietate, prin evaluarea activelor nete ale societatii reflectate in bilantul final, iar eventualele diferente in plus sau in minus fata de valoarea de 722,9 milioane lei vor fi platite de Enel, respectiv de stat, prin majorarea sau scaderea sumei corespunzatoare din pretul de cumparare.
Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu grupul italian Enel va fi semnat maine, la sediul Guvernului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO