ZF 24

Erste creste pretul tinta al actiunilor Petrom la 0,32 lei, cu aproape 10% peste cotatia de vineri

15.03.2010, 12:52 45

Analistii Erste Bank au ridicat pretul tinta al actiunilorPetrom (SNP) de la 0,31 lei la 0,32 lei, cu 9,9% peste cotatiabursiera de 0,291 lei pe titlu de la finalul sedintei de vineri, simentin recomandarea de cumparare, datorita imbunatatiriiconditiilor economice din Romania, informeaza Mediafax Business.

Cotatia actiunilor Petrom a urcat luni, pana la ora 11:22, cu4,81%, la 0,305 lei pe unitate, analiza publicata de Erste fiindunul dintre factorii care au influentat pretul.

Erste a redus estimarile privind rezultatele financiare alecompaniei, in principal din cauza performantelor slabe pe segmentulde rafinare si marketing.

Analistii bancii austriece au scazut de asemenea cifreleanticipate pentru divizia de explorare si productie, pentru areflecta reducerea prognozei privind pretul petrolului.

Erste anticipeaza ca pretul mediu al petrolului Brent va fi de72 de dolari pe baril in acest an, fata de o prognoza anterioara de75 dolari pe baril. Mai multe despre estimarile analistilor Erste Bank sirezultatele financiare ale Petrom cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO