ZF 24

Euro s-a depreciat, dupa ce BCE a anuntat a treia interventie pe piata financiara

13.08.2007, 15:16 17

Cursul euro a scazut la minimul sedintei de astazi in raport cu dolarul si yenul, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va suplimenta, pentru a treia zi, lichiditatile din sistemul bancar european, transmite Reuters.
Institutia a fost prima banca centrala care a intervenit, saptamana trecuta, pentru calmarea pietelor de creditare, furnizand fonduri institutiilor financiare, pentru evitarea unei crize de lichiditati.
BCE a aratat ca va organiza o licitatie de o zi, cu valoare variabila, precizand ca exista o normalizare a conditiilor de pe piata monetara.
Rata dobanzii pentru imprumuturile interbancare pe o zi (overnight) a coborat astazi spre nivelul dobanzii-cheie a BCE, de 4%, de la aproximativ 4,1%.
La 08:10 GMT, euro era cotat la 1,367 dolari, in scadere cu 0,2% fata de cursul de la sfarsitul sedintei precedente, dar depasea minimul zilei, de 1,3655 dolari, atins imediat dupa anuntul BCE.
In raport cu yenul, moneda europeana a pierdut 0,3% din valoare, la 161,65 yeni, dupa ce a atins, anterior, valoare de 161,25 yeni, potrivit datelor Reuters.
Dolarul a coborat, astazi, cu 0,1% in raport cu yenul, la 118,25 yeni, peste minimul ultimelor patru luni, de 117,19 yeni, atins saptamana trecuta, in tranzactiile de pe platforma electronica EBS. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO