ZF 24

EvZ: Doua iaurturi Danone Romania, suspecte de dioxina

22.08.2007, 13:02 49

Autoritatile sanitar-veterinare de la Bucuresti au retras din magazine la sfarsitul saptamanii trecute doua tipuri de iaurturi produse de Danone Romania, pentru ca acestea ar putea contine o cantitate neprecizata de dioxina, substanta extrem de nociva pentru sanatatea consumatorilor, potrivit Evenimentul Zilei.

Potrivit unor reprezentanti ai lantului de hipermarketuri Kaufland, din magazinul din Pitesti au fost retrase ieri loturi de iaurt de fructe Danone cu visine si Danone cu fructe de padure.

Conform unei adrese a Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, adresata reprezentantilor Kaufland si datata 20 august, loturile de iaurturi sunt "suspecte de continut de dioxina in guma de guar".

Dioxina este o substanta deosebit de toxica, ce se depoziteaza in special in tesuturile grase din organsim, deci si in creier si afecteaza in special ficatul, neuronii si glandele endocrine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO