ZF 24

Eximtur: Anul acesta am preferat să ne securizăm încasările. Riscul de neplată va fi ridicat şi anul viitor

Lucia Morariu, proprietara Eximtur

Mulţi dintre românii care călătoreau înainte în străinătate au ales anul acesta să îşi facă vacanţa în ţară.

Lucia Morariu, proprietara Eximtur Mulţi dintre românii care călătoreau înainte în străinătate au ales anul acesta să îşi facă vacanţa în ţară.

Autor: Mirabela Tiron

21.10.2013, 00:08 76

Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una dintre  cele mai mari firme de profil din piaţa locală, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri de 135 mil. lei (circa 30 mil. euro), cu numai 1% în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai mic ritm de creştere înregistrat de companie în ultimii trei ani. Totodată, marja de profit este în scădere, potrivit reprezentantei agenţiei, care nu a precizat valoarea exactă.

„Pe turism extern am avut o creştere cu doar 1%, pe ticketing (vânzare de bilete de avion - n. red.) şi business travel (călătorii în interes de afaceri - n.red.) am avut stag­na­re“, a declarat Lucia Morariu, care con­tro­lea­ză agenţia de turism Eximtur alături de soţul ei Radu Morariu. Furnizarea de ser­vicii pentru clienţi com­panii, respectiv organizarea de eveni­men­te (seminarii, conferinţe), bilete de avion, servicii de caz­a­re, contribuie cu peste ju­mătate la vânzările agenţiei, potrivit Luciei Morariu.

Familia Morariu a deschis agenţia de turism în 1993 la Cluj, primii bani câştigaţi fiind investiţi într-un program informatic de ges­tiune a locurilor în hotelurile de pe lito­ra­lul românesc. Dezvoltarea afacerii din tu­rism a continuat, Eximtur ajungând în pre­zent la o reţea de 26 de agenţii de turism proprii şi în franciză în cele mai  importante oraşe din ţară. „Anul acesta am preferat să ne secu­ri­zăm încasările. Nu am acceptat contracte cu plata la 90-120 de zile. Decât să vând aşa doar pentru a face cifră de afaceri, mai bine con­solidez cifra de afaceri“, subliniază Lucia Morariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO