ZF 24

Exista viata dupa ce pierzi un contract cu Mittal? "Jack nu e terminat"

15.03.2010, 16:24 135

"Este adevarat ca 'Mitalii' nu mai sunt la Jack, dar Jack nu eterminat". Jack Cutisteanu, directorul si actionarul majoritar alPetprod, traieste un moment destul de dificil. La sfarsitul lui2009, dupa un an in care scaderea productiei industriale aproapei-a injumatatit afacerile, Petprod l-a pierdut pe cel mai importantclient al sau - ArcelorMittal -, caruia ii furniza energie de maibine de cinci ani si care l-a propulsat in top cinci alfurnizorilor de energie in ultimii ani.

Dupa terminarea contractului dintre ArcelorMittal si Petprod,piata a reactionat negativ la adresa furnizorului, iar Cutisteanus-a simtit nevoit sa isi apere pozitiile: a raspuns printr-ocampanie - atat pe print, cat si pe online si tv -, fiind al doileafurnizor de energie, dupa Energy Holding, care face o astfel demiscare (in general, furnizorii de energie sunt prezente foartediscrete, cei mai multi dintre ei neavand niciun fel de imaginepublica).

Desi nu ar fi vrut sa afle cum e viata fara Mittal, JackCutisteanu a fost nevoit sa isi regandeasca strategia din decembrieanul trecut. Petprod fara Mittal este abia inceputul unei serii deschimbari importante pe piata furnizarii de energie, intr-un ancare nu se anunta a fi cu nimic mai bun decat 2009.

Cititi mai multe despre schimbarile din piata "baietilor destepti",furnizorii de energie, pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO