ZF 24

Fermierii dezbat reforma politicii agricole a Uniunii Europene

21.11.2007, 11:54 12

Ministerul Agriculturii va organiza vineri o intalnire de lucru cu reprezentantii organizatiilor profesionale din sectorul agricol si agroalimentar, pentru discutii pe tema reformei politicii agricole comune din Uniunea Europeana, anunta Mediafax.

Comisia Europeana a prezentat pe 20 noiembrie o serie de masuri pentru reformarea politcii agricole comune (PAC), care includ decuplarea sprijinului acordat agricultorilor de productie, eliminarea mecanismelor de interventie si simplificarea procedurilor administrative.

Romania are deja o pozitie initiala, nefiind de acord cu decuplarea sprijinului de productie si nici cu eliminare mecanismelor de interventie (un exemplu de mecanism de interventie este achizitia de catre stat a unor produse agricole la un pret de referinta atunci cand pretul pe piata scade sub un anumit nivel). Totodata, Romania sprijina simplificarea procedurilor administrative ale PAC.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO