ZF 24

FMI redevine optimist privind cresterea economica a Romaniei

19.10.2006, 13:07 12

Cresterea economica va depasi 7% anul acesta, afirma expertii Fondului Monetar International, intr-un document ce cuprinde concluziile staff-ului FMI in urma vizitei din Romania.



Estimarea de "peste 7%" reprezinta o imbunatatire importanta fata de ultima prognoza a FMI, care vedea in urma cu o luna o crestere economica de 5,5%. Deocamdata, prognoza oficiala arata o crestere a PIB de 6,7% pentru 2006, dar aceasta estimare ar putea fi revizuita in sus peste circa o saptamana.



De altfel, este pentru prima data in ultimii doi ani cand estimarile de crestere economica avansate de FMI sunt mai optimiste decat prognozele nationale. In luna aprilie a acestui an, expertii Fondului dadeau probabila o crestere de 5,2% in 2006.



De asemenea, expertii Fondului sunt de parere ca inflatia va cobori in luna decembrie pana la 5,7% (in interiorul intervalului tintit de BNR), dar ar putea atinge 6,4% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO