ZF 24

Fondul de investitii care a preluat Tractorul va aloca 200 mil. euro anual in proiecte in Romania

15.07.2007, 15:00 18

Compania Centerra Capital Partners, care administreaza Flavus Investitii, firma care si-a adjudecat prin licitatie platforma Tractorul Brasov, intentioneaza sa investeasca anual in Romania 200 de milioane de euro, inclusiv in proiecte imobiliare, a anuntat firma astazi.
Centerra Capital Partners, fondata de doi romani, Silviu Savin si Victor Vadaneaux, a devenit anul trecut partenerul exclusiv pe Romania al Cheyne Capital, fond de investitii de 20 miliarde de euro cu sediul la Londra, se arata intr-un comunicat al firmei.
Silviu Savin arata ca firma analizeaza piata din Romania inca de acum doi-trei ani, iar investitorii internationali au inceput sa fie interesati de oportunitatile de aici intrucat potentialele castiguri justifica riscurile.
"Am vazut in cresterea economica sustinuta din ultimii ani si in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana o oportunitate. Astfel, am abandonat pozitii de parteneri in firme de investitii renumite de la Londra pentru a ne intoarce in Romania sa investim aici. Anul trecut am infiintat Centerra Capital Partners. Ne propunem sa consolidam in cel mult un an o echipa de 8-10 experti in investitii in companii si real estate", a declarat in comunicat Silviu Savin, managing partner la Centerra Capital Partners. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO