ZF 24

Fondul social de gaze va insuma in acest an 200 milioane lei

06.02.2008, 10:51 11

Fondul social de gaze, destinat persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturii la gazele naturale, va insuma in acest an 200 milioane lei (55,2 milioane euro), din contributiile companiilor Petrom si Romgaz, a declarat, ieri, la Viena, ministrul Economiei Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

"Petrom va contribui cu 30 milioane euro, iar restul sumei va veni de la Romgaz", a adaugat Vosganian, precizand ca nu se stie care vor fi sumele alocate pe viitor.

Guvernul a decis suplimentarea fondurilor alocate persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturii la gaze, al caror pret a crescut cu 8,5% incepand cu 1 februarie, din cauza majorarii pretului gazelor importate si a ajustarii tarifelor de distributie.

Pentru acordarea acestor ajutoare suplimentare, va fi utilizat acelasi mecanism folosit in prezent de Ministerul Muncii pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzire. Persoanele indreptatile vor primi aceste ajutoare pe baza documentelor justificative deja existente, si nu pe baza de noi cereri.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO