ZF 24

Fonduri UE de 40 mil. euro pentru reabilitarea a doua sectoare de plaja

12.03.2007, 13:33 12

Romania ar urma sa investeasca putin peste 40 de milioane de euro, bani preconizati a fi luati din fondurile structurale europene, pentru reabilitarea si largirea unor portiuni de plaja din Mamaia si Eforie Nord, conform unui program realizat de Agentia Japoneza de Cooperare Internationala (JICA).

Japonezii si-au prezentat, astazi, solutia gandita pentru reabilitarea celor doua sectoare de plaja, principalele lucrari urmand a fi cele de innisipare a unor zone si de contruire si refacere a unor diguri care sa anihileze curentii marini ce spala nisipul.

Pentru costul estimat de 11,53 milioane de euro in Mamaia si 28,72 milioane de euro in Eforie, in patru ani sectoarele de plaja indicate vor fi largite cu zeci de metri de nisip, adus in principal din Cochirleni, de pe Dunare.

Solutia propusa de japonezi presupune ca, dupa primii doi ani de lucrari, plaja din Mamaia sa fie mai larga cu 50 de metri, iar in urmatorii doi cea din Eforie sa aiba chiar 80 de metri in plus. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO