ZF 24

Fostul sef al Merrill, despre cheltuielile uriase pentru mobilarea sediului companiei: Daca istoria s-ar repeta, as renova cu mobila de la Ikea

Fostul Merrill, despre cheltuielile uriase pentru mobilarea sediului companiei: Daca istoria s-ar repeta, as renova cu mobila de la Ikea

John Thain (Foto: Getty Images)

18.09.2009, 14:18 18

John Thain, fostul CEO al Merrill Lynch, care a fost acuzat ca acheltuit prea mult pentru renovarea unui birou al companiei, adeclarat ca ar fi trebuit sa cumpere mobila mai ieftina de laIkea.

"Am decorat biroul in stilul birourilor Merrill Lynch, care mis-a parut a fi foarte, foarte frumos", a spus Thain in cadrul unuidiscurs sustinut la Wharton Business School de la universitatea dinPennsylvania. "A fost o greseala si imi pare rau ca am facut-o.Daca ar fi sa se intample din nou, voi renova cu mobila de laIkea". Remarca sa a fost intampinata cu rasete si aplauze.

Thain, in varsta de 54 de ani, a spus ca a inapoiat cei 1,2miliarde dolari cheltuiti de companie pentru renovarea unui birou,a doua camere de conferinta si a receptiei. Thain a fost concediatde la Bank of America, care a cumparat Merrill Lynch la 1 ianuariepentru 29 miliarde dolari, dupa ce informatii cu privire lacosturile renovarii au iesit la iveala. Mobila cu care a fostrenovat sediul includea o comoda al carei cost s-a ridicat la35.000 dolari si o masa din mahon care a costat 25.000 dedolari.

Seful Bank of America, Kennet Lewis, l-a demis pe Thain dupa cepierderile de 15,3 miliarde dolari inregistrate la Merrill aufortat banca sa apeleze la lichiditati guvernamentale pe fondulinformatiilor privind grabirea acordarii de bonusuri pentruangajatii Merrill inainte ca preluarea sa aiba loc.

Thain a declarat ca nu a grabit bonusurile, Bank of Americaneavand de ce sa fie surprinsa de pierderea inregistrata intrimestrul patru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO