ZF 24

Franta: Nu vom copia planul Paulson

03.10.2008, 13:24 8

Planurile Uniunii Europene de salvare a pietelor financiare din tarile membre, care vor fi facute public cel mai devreme sambata, nu vor copia planul elaborat de Henry Paulson, secretarul Trezoreriei americane, informeaza EUObserver.

Ministrul francez de finante Christine Lagarde a declarat pentru un ziar german ca este necesar un plan de salvare pentru tarile mai mici din cadrul UE, care ar putea fi afectate de criza financiara.

"Ce se va intampla cada un stat UE mai mic este lovit de colapsuri bancare? Poate aceasta tara nu are posibilitatea de a salva banca", a declarat aceasta ziarului Handelsblatt.

Pachetul de salvare ar putea fi prezentat de presedintele Frantei, Nicholas Sarkozy, in cadrul intalnirii ce va avea loc maine intre acesta si premierii Germaniei, Italiei si Marii Britanii, alaturi de seful EurogroupJean-Claude Juncker si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

Ministrul de finante francez a negat zvonurile conform carora prin acest plan vor fi alocate fonduri de 300 miliarde euro pentru salvarea bancilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO