ZF 24

Gandul: FMI plateste pensiile si salariile din Romania

09.08.2009, 17:37 17

FMI plateste pensiile si salariile in Romania, scrie Gandul. Problema este insa, conform publicatiei, ca banii nu ajung decat pentru o singura luna. In timp ce statul cheltuieste, in medie, aproape un miliard de euro pe luna pe salariile bugetarilor pentru cei circa 1,4 milioane, si inca 1,2 miliarde de euro pe asistenta sociala, transa de la FMI deturnata de la Banca Nationala la bugetul statului este de numai 1,9 miliarde de euro.

Guvernul a reusit sa convinga Fondul, dupa cum a declarat recent Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, ca a doua transa, de circa 1,9 miliarde de euro din imprumutul destinat BNR, de 13 miliarde de euro in total, sa ajunga de fapt in vistieria statului si nu a Bancii Nationale.

Despre destinatia banilor FMI si cum a reusit Guvernul sa convinga misiunea Fondului sa directioneze a doua transa FMI catre bugetul de stat cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24