ZF 24

Gandul: Taierea taxei auto nu salveaza Dacia si nu sperie second-hand-ul

19.11.2008, 13:27 11

Anuntul privind reducerea de catre Guvern a readus unele sperante in randul producatorilor locali si al importatorilor de maşini noi, cu totii aflati intr-o criza fara precedent si nevoiti fie sa inchida temporar activitatea in ultima perioada (cazul Dacia), fie sa recurga, pentru a-si revigora vanzarile, la discounturi de pana la cateva mii de euro pentru o masina, scrie Gandul.

Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, aparent principalul beneficiar al acestei masuri, ne-a declarat ca "intentia Guvernului de a suspenda taxa de poluare la masinile noi este laudabila si curajoasa, dar efectele ei pentru dezghetarea pietei auto din Romania nu pot fi pozitive decat daca aceasta actiune va fi asociata si cu altele, cum ar fi continuarea fara intrerupere a programului Rabla, precum si cu eforturile producatorilor de automobile de a reduce pretul cu valori semnificative la clientul final. Daca aceste trei actiuni conduc spre o diminuare finala cu 1.200 – 1.500 euro pe autoturism, mai ales in categoria masinilor de sub 10.000 euro, sunt convins că piata automobilelor noi se va revigora". Despre ce efecte ar putea avea suspendarea taxei auto cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO