ZF 24

George Soros: Euro este in pericol sa se destrame. Dupa Grecia, urmeaza teste mai puternice!

George Soros: Euro este in pericol sa se destrame. Dupa Grecia, urmeaza teste mai puternice!
22.02.2010, 16:28 61

Situatia economica grava a Greciei este doar punctul culminantdintr-o tendinta inceputa intr-un bloc european in care procesul dedezvoltare a fost oprit "din diverse motive", si in care monedaeuropeana este pe cale sa se "destrame" daca statele membre nu iaumasurile necesare, scrie miliardarul George Soros, intr-uncomentariu publicat in Financial Times.

Uniunea Europeana a fost creata dupa principiul "caruta inainteacalului": au fost stabilite obiective si termene limitate, dar usorde atins, stiind clar ca acestea nu vor fi suficiente si ca peparcurs va fi nevoie de imbunatatirea modelului. Insa, din diversemotive, procesul a fost oprit, iar UE a fost "inghetata" in formape care o vedem, scrie Soros.

Potrivit miliardarului american, ideea monedei unice europenesi-a aratat limitele in anul 2008, cand statele membre au fostnevoite sa-si protejeze fiecare in parte propriul sistembancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO