ZF 24

Grecia cere interzicerea speculatiilor cu datoriile suverane ale statelor

09.03.2010, 19:53 25

Ministrul grec de finante George Papaconstantinou a propus martiinterzicerea speculatiilor cu datoriile suverane ale statelor,operatiuni ce au dus la cresterea costurilor datoriilor pentru tariprecum Grecia, care in prezent se lupta pentru reducereadeficitului, informeaza Reuters.

Intr-un interviu acordat CNBC, Papaconstantinou si-a amintit cumnoul guvern, instalat toamna trecuta la putere a descoperit cadeficitul bugetar era de doua ori mai mare decat cel facut publicsi cum a trebuit sa instituie masuri de austeritate pentru a reducedin deficit.

Ministrul a repetat cererea facuta de premierul elen GeorgePapandreou pentru un control mai strict asupra speculatorilor carepun presiune pe tarile aflate in dificultate ducand la o crestereartificiala a costurilor in momentul in care aceste tari doresc sase imprumute pentru a-si finanta deficitele.

"Ceea ce a devenit foarte clar in aceste probleme este ca pelanga problemele fiscale cu care orice tara se confrunta... apar siintrebari cu privire la felul in care sunt folosite CDS-urile, cuprivire la opacitatea acestor piete, nestiinduse cine cetranzactioneaza, pana la situatia in care tarile ajung sa seafle... pe marginea prapastiei", a spus oficialul grec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO