ZF 24

Grupul AT&T, dispus sa colaboreze cu actionarii italieni ai Telecom Italia

05.04.2007, 19:11 16

AT&T este dispus sa colaboreze cu actionarii italieni ai Telecom Italia, in conditiile in care negociaza, impreuna cu America Movil, preluarea unei participatii la Olimpia, holding care detine o participatie de control de 18% la cel mai mare operator de telecomunicatii din Italia, transmite Reuters.

"Suntem pregatiti sa luam in considerare interesele partenerilor italieni, industriali sau financiari", a declarat Rick Moore, director pentru dezvoltare corporatista la AT&T, intr-un interviu acordat publicatiei Corriere della Sera.

AT&T si America Movil, companii detinute de omul de afaceri mexican Carlos Slim, se afla in negocieri exclusive cu grupul Pirelli pentru preluarea unei participatii de 66% la Olimpia.

Discutiile pentru preluarea controlului asupra Olimpia, pentru circa 4,5 miliarde de euro, au amplificat o dezbatere referitoare la protectionism si au alimentat zvonurile privind aparitia unor oferte alternative, italiene sau europene.

Banca italiana Mediobanca, compania de asigurari Generali si grupul bancar Intesa Sanpaolo analizeaza solutii alternative pentru Olimpia, potrivit unor informatii din presa, ca urmare a presiunilor venite din partea premierului Romano Prodi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO