ZF 24

Guvernul de la Atena emite obligatiuni pentru a strange 5 mld. euro

04.03.2010, 13:28 17

Grecia impovarata de datorii a lansat astazi o emisiune deobligatiuni si a urgentat Germania si alti parteneri din cadrul UEsa isi exprime increderea in statul de la Marea Mediteraneeana,pentru ca astfel, pietele financiare sa se calmeze si Grecia sa sepoata imprumuta mai ieftin, scrie agentia de presa Thomson Reuters.La o zi dupa ce a anuntat o serie de masuri de austeritatedraconice, guvernul a mers pe piete pentru a emite obligatiunidenominate in euro la zece ani, potrivit unui manager de top.

Atena, care are nevoie sa se imprumute 53 mld. euro in acest an,are nevoie urgenta de fonduri pentru a rambursa datoria existentasi pentru a reduce deficitul bugetar record, insa costurile vor firidicate.

In cadrul acestei emisiuni prima oferita a fost cu peste 20 depunte de baza peste diferenta dintre randamentul bondurilor germanesi cele grecesti din ziua precedenta. Guvernul cauta sa obtinamaxim 5 mld. euro din aceasta emisiune, insa comenzile au ajuns la7 mld. in prima ora de strangere a comenzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO