ZF 24

Guvernul ungar a încheiat un acord strategic cu Telenor

Guvernul ungar a încheiat un acord strategic cu Telenor

Autor: Bogdan Cojocaru

06.11.2013, 21:26 1511

Guvernul ungar a încheiat un acord strategic cu compania norvegiană de telecomunicaţii Telenor, care deţine 31% din piaţa de profil din Ungaria, ridicând la 32 numărul de astfel de înţelegeri stabilite cu companiile private, scrie Budapest Business Journal. Acordul a fost semnat cu ocazia inaugurării unui centru de servicii al Telenor.

Grupul norvegian are 1.200 de angajaţi în Ungaria şi a raportat pentru anul trecut venituri de 158 miliarde de forinţi (532,4 milioane euro). De remarcat este faptul că Telenor, făcând parte din sectorul telecom, este una dintre companiile „sancţionate” cel mai drastic de guvern cu taxe speciale. Dar la semnarea înţelegerii, premierul Viktor Orban a sugerat că va reduce aceste taxe, notează Portfolio.hu.

Printre companiile internaţionale cu care Ungaria are acorduri strategice se numără Coca-Cola, Alcoa, Daimler, Suzuki, General Electric, Microsoft, Tesco, IBM, Nokia Siemens, Audi, Sanofi, Bridgestone, Siemens, Ericsson, Bosch, Gedeon Richter şi Huawei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO